top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Cozel

Drone Dünyası

Drone dünyası teknoloji ile birlikte o kadar hızlı ilerliyor ki yüz tanıyan ve tanıttığınız yüze kamikaze dalışı yapan drone' lardan, tarımsal ilaçlama yapan dronlera kadar ulaştı, şimdilerde ise kişisel seyahat için üretilen drone' ların deneyleri aynı zamanda üretimi yapılıyor. Bu konuyu merak edenleriniz youtube' ta ve internette gerekli aramaları yapabilirler karşılarına bolca bilgi çıkacaktır.


Hal böyle olunca piyasa da ki drone marka ve modeli her geçen gün artıyor ve pazara yeni ürünler giriyor ve drone seçimi yapmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Aşağıda ki bilgiler 26/08/2018 tarihi ile yazılmıştır diye ekleyeyim ki her geçen gün ilerleyen bu teknoloji harikası aletlerin ilerleyişini görmüş olalım. 

Drone konusunda şimdiye kadar 3 farklı ürün kullandım. 


Kısaca bahsetmek gerekirse, Uzaktan kumandalı model hobisine olan merak dolayısı ile başladığım boyutları çok

ufak, hızları çok yüksek olan dronelardır.  Üzerinde bulunan FPV ( First Person View ) sistemi sayesinde ve Google gözlük ile uçuşu siz yapıyormuşsunuz hissine kapılacağınız müthiş bir hava aracıdır. Eğer bu alanda yardıma ihtiyacınız olur ise benim ile iletişime geçerseniz her zaman yardımcı olmaya çalışırım. 


2) DJI Phantom 4 

Dji markası için bu işin başlangıcı ve kompedanı diyebiliriz. Ürün kalite ve kullanım olarak şuan kullandığım Mavic Pro ile boyut harici çok benzer özelliklere sahip diyebilirim.  Bu cihazı satıp Mavic Pro ‘ ya geçmemde ki en büyük neden boyutları motosikletin topcase’ ine sığmayacak kadar büyük olması, yoksa özellik olarak bakıldığında nerede ise hiç bir fark bulunmuyor. Mavic Pro ile aynı özelliklere sahip olduğu için detaylı bilgiyi orada paylaşacağım. 


3) DJI Mavic Pro ( Kullanmaya devam ediyorum ) 

Hem özellik hem taşımanın bu kadar kolay olduğu bir drone en azından ben alana kadar yoktu. Bu dronu seçmemi sağlayan en önemli özelliklerden bir tanesi yukarıda bahsettiğim gibi boyutları ve dolayısı ile taşıma kolaylığından dolayıdır ve toplam ağırlığı sadece 750gr civarıdır. Mavic rüzgarın olmadığı bir ortamda spor moduna alındığında yaklaşık 65km hıza kadar çıkabilmekte ve üzerinde 3870Mah ' lık  27 dakikaya kadar uçuş sağlayan bir pil mevcut.  Ürün ile ilgili youtube üzerinden bir çok videoya ulaşabilir, karşılaştırma testlerini görebilirsiniz. 

Küçük ve taşınanabilir olmasının yanında üzerinde  bir çok uçuş modu bulunuyor. 

1) Active Track ; Görüntüyü aldığınız ekrandan seçeceğiniz hareketli bir objeyi takip edebilmektedir. 

2) Tabfly Mod: Bu modda ise ekran seçeceğiniz alana dronu otomatik olarak göndermeyi sağlıyor. 

3) Sinematik Mod: Dronu ve üzerinde bulunan kameranın hareketlerinin sinematik görüntü olarak kaydedilmesini sağlayan moddur. 

4) Way Points : Ekranda çizeceğiniz yolu takip edecek moddur. 

5) Terrain Follow Mode : Eğimli arazilerde ve dağ tırmanışlarında Drone ' u sabit yükseklite tutmak için kullanılır. 

6)Gesture Mod: Önceden tanımladığınız el hareketleri ile resim, video vs çekmek için kullanılır. 

Merak ettiğiniz tüm konular ile ilgili tarafıma ulaşırsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

8 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page